Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Leserbrev

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 18.02.2019 kl. 12:23

  Urettferdig plassert bomstasjon

  Hinna Bydel er blitt delt i to av en feilplassert bomstasjon.

  Det er mange i regionen Stavanger som har reagert på bomstasjoner i nærmiljøet som de føler er urettferdige og feilplassert .

  Det har vært skrevet om bommen ved sykehuset, og på Ladegårdsveien på grensen mot Hillevåg og på Stokka. Frustrasjonen er stor blant beboerne. Men bommen på diagonalen mot Gausel Forus har det vært skrevet lite om.

  Den virker slik at beboere i Hinna bydel som sokner til Gausel/Forus, blir fanget opp av bommen etter at de har besøkt Hinna/Jåttåvågen på vei tilbake til Gausel Forus.

  Det urettferdige oppi det hele er at folk fra Madla/Tasta som skal til Hinna/Jåttåvågen eller Hillevåg, kan kjøre bomfritt fram og tilbake til sammen opptil 14-16 km , mens folk på Gausel/Forus må betale når de skal levere barn i barnehage/skole/trening og annet nødvendig besøk i bydelssenteret som må regnes som Hinna/Jåttåvågen. 

  Hadde bommen blitt plassert ca 100 m lenger mot vest på diagonalen, hadde den ennå fanget opp alle som arbeider på Forus og Jåttåvågen, uansett om de kommer fra  Madla/Tasta eller ei. Slik den står nå, fanger den opp alle som bor på Gausel/Forus uansett kjørelengde, og deler bydelen således i to.

  Denne bommen må flyttes for å få en bedre rettferdighet i bompengegalskapen!

   

  Tor Torkelsen, Gausel