Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 18.02.2019 kl. 16:06

  Kultur på tvers

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Etter en koselig juletid på Gausel Bydelshus, med mange som har feiret her høytiden og solsnu, startet vi et nytt år, med mange nye og faste aktiviteter. Disse er åpne for alle besøkende.

  Kulturskolen på Gausel bydelshus

  Allerede i uke 1 har Kulturskolen i Stavanger arrangert en spennende drama-workshop for barn i barneskolealder. Denne var gratis for deltakerne. Interesse har vært enorm, og dette har ført til at Kulturskolen kar bestemt seg for å etablere et fast dramakurs her på Gausel bydelshus. Kurset arrangeres på onsdager kl 14:30. Bare ta kontakt om du er interessert i å delta!

  For de små på Gausel bydelshus

  Bamsefaret åpen barnehage er åpen for besøkende hver mandag, tirsdag og onsdag. Tilbudet er for alle som trenger litt kvalitetstid med barn, ledet av dyktige og erfarne pedagoger. Vi har ofte aktiviteter for barn som er åpne for alle besøkende. I vinterferien blir det arrangert vinterverksted (i regi av Be Creative, Be artistic). Aktivitetene går på engelsk.

  Åpningstider for Stepin

  Tirsdager 18.30 - 21.30

  Tema Torsdager i partallsuker 18.30 - 21.00

  Fredager i partallsuker 19.00 - 22.30

  Ungdomsklubben Stepin for ungdommer mellom 8.klasse og opp til 17 år

  Stepin har i Januar hatt et stort neon party i storsalen. Det var 230 ungdommer på arrangementet og det var veldig vellykket. Vi hadde god hjelp fra natteravnene fra gautesete skole som holdt et øye med uteområdet og ned mot Rema 1000.

  Fremover skal vi ha flere kjekke ting som skjer på klubben, Ballongparty, karaoke konkurranse, Fifa-turnering, Fear factor med forskjellig mat og div. Det blir 7. klasse fest i begynnelsen av april.  Da er det mulig for de i 7. klasse som skal begynne på ungdomsskolen å begynne å gå på klubben. Nytt neon-party blir det i april, så det er bare å glede seg.

  Voksne på Gausel bydelshus

  Hver torsdag klokken 18:00 danser vi med West Coast Swing, og deretter fortsetter vi med Salsa. Deltakelse er gratis. På torsdager, på dagtid, har vi også sykurs i regi av INorge-foreningen.

  Aleksandra holder oss alle i form!

  Frivillig Alexandra Janulewicz holder treningskurs på onsdager og søndager for alle de som ønsker å holde seg i form. Kurset er åpent for alle, og du trenger ikke noe spesielt utstyr. Det er bare å komme i treningstøy og med energi. Kurset går på engelsk og koster kr 20,- per time.

  Bydelskafé hver onsdag

  Et nytt prosjekt har preget januar på bydelshuset. Hver onsdag kl 16:30-19:30 arrangerer vi kafé åpen for alle i bydelen. Tanken er å skape en treffplass på tvers av generasjoner, hvor man kan spise en varmrett sammen med familien, en nabo og bli kjent med nye folk. Rishi Khandelwal (H), medlem i Hinna bydelsutvalg, kom med ideen til fritidslederen og sammen har vi tilrettelagt for å gjennomføre kafeen på bydelshuset hver onsdag.

  «I en hektisk hverdag glemmer vi lett på pleie sosiale relasjoner. Det er viktig å ha møteplasser hvor vi kan møte naboer og kjente. Vi spiser oftere industrielt fremstilt mat, som ikke er det beste for oss. Meningen med bydelskaféen er å ha en plass å møte kjente og spise god mat. Maten blir laget av frivillige som gjerne deler oppskriften» fortalt Khandelwal.

  Kurs i Mindful Eating

  Dette kurset fokuser på praktiske øvelser som vil hjelpe deg å ha et sunt og gledefylt forhold til mat. Øvelsene hjelper deg å forstå egen kropp, og hva følelser og matopplevelser kan ha å si. Vi åpner for et vennlig og nysgjerrig fokus på hvorfor vi spiser, mer enn akkurat hva vi spiser. Når du lærer å kjenne egen kropp, stole på de signalene den sender og handler deretter, skjer endringene av seg selv. Dette kurset er i regi av ROS (Rådgivning om Spiseforstyrrelser) Vil du vite mer? Kontakt instruktør, Hege Tuen Seglem, hegeohm@hotmail.com