Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Sport og natur

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 18.02.2019 kl. 16:14

  Norges beste orienteringsløpere til Gausel!

  Lørdag 30. mars arrangerer Stavanger orienteringsklubb første dag av Sprintliga 2019 på Gausel.

  Norges beste sprintorienteringsløpere stiller til start fra Gausel bydelshus den siste lørdagen i mars. Det blir en fartsfylt opplevelse, med topp trente orienteringsløpere fra hele Norge. I tillegg har også noen av verdens(!) beste sprintorienteringsløpere meldt seg på, så dette blir et løp i verdensklasse. Og det kommer til å gå fort… ned mot 4 ½  minutt pr. kilometer.

  I tillegg vil mange lokale løpere delta. Det er klasser for alle, fra 10 år opp til de eldste (alder ingen hindring ).

  Løpene vil foregå i store deler av Gausel, med poster i gatene og i friområdene. Det gjelder for løperne å komme seg fortest mulig fra start til mål, men må underveis passe på å være innom alle postene i riktig rekkefølge, ved å lese kart og bruke kompasset.

  Løperne har en elektronisk brikke (EmiTag) på armen. Denne brukes til å registere at de er innom postene, ved å føre brikken over posten.

  Det blir to løp denne lørdagen. Første start, kvalifisering, er kl 10.00. Finaler, som arrangeres som jaktstart, starter ca kl 14.30.

  Alle som har lyst til å se på topp orientering er hjertelig velkomne til Gausel bydelshus, eller i gatene (løypene) rundt.

  Husk: Det springes veldig fort, så pass på at du ikke står i veien når løperne kommer rundt hjørnene!