Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Skoler og barnehager

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 12.05.2019 kl. 21:31

  Øker læringslysten med skolequiz i Hinna bydel

  Det var stor spenning i aulaen på Gausel skole under årets skolequiz hvor elever fra Hinna bydel konkurrerte i teoretiske skolefag.

   

  Fjerdeklasse trinnene på barneskolene i Hinna bydel - Godeset, Jåtten og Gausel – møttes fredag 3. mai til vennskapelig kappestrid i teoretiske fag. Hver skole stilte med to jenter og to gutter, disse skulle besvare to spørsmål i hver av ti kategorier, med de resterende elevene på skolenes fjerdetrinn som publikum.

  Elevene imponerte

  Leder for kommunalstyret for oppvekst i Stavanger kommune, Sissel Knutsen Hegdal stilte som dommer i år. Det var Jåtten skole som stakk av med seieren med hele 35 av 40 poeng. Vinnerne fikk utdelt pokaler av dommeren. Godeset skole kom på andre plass, tett fulgt av Gausel skole på tredje plass. Det var ingen tvil om at elevene hadde lest godt i forkant av konkurransen. 

  - Elevene imponerte veldig med kunnskapen og innsatsen sin, skryter Sissel Knutsen Hegdal.

  Flott initiativ

  Bruse Espedal er avdelingsleder på Gausel skole og initiativtaker til arrangementet. Han har arrangert skolequiz i bydelen i flere år, og synes det er en fin måte å skape sunn konkurranse mellom skolene. 

  - Hensikten med arrangementet er å understreke at det er bra å være flink også i skolefag; i tillegg håper vi at en slik konkurranse vil øke læringslysten og styrke identiteten til de enkelte skoler. Vi prøver å lage gjennomføringen både spennende og publikumsvennlig, i tillegg er det premiering av beste lag forteller initiativtaker Bruse Espedal.