Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 03.09.2019 kl. 00:10

  Hinnaprisen 2018

  Hinnaprisen deles ut hvert år av Hinna bydelsutvalg. Den er en anerkjennelse til en person, lag, forening som har bidratt til å fremme kulturlivet og det sosiale livet i bydelen og som bidrar til at det er det kjekt å bo i bydelen. 

  Juryen for prisen er Herdis Meldahl, Steve Bruns og Kristin Bade Veire.

  Det er mange som gjør stor innsats for oss som bor her i Hinna bydel og som bruker mye av sin fritid på frivillig arbeid. Også i år var det flere verdige kandidater.

  Og i år er vinneren, ja, la oss høre hva forslagsstilleren sier om årets vinner. 

  « Hinna Friidrett ønsker å nominere Bjørn Øglænd til Hinnaprisen for 2018. 

  Bjørn har sittet i styret sammenhengende de siste 23 årene. Han har vært leder de fleste av disse, men også nestleder og kasserer. I tillegg har han vært trener og oppmann i over 30 år, samtidig som han har hatt en aktiv karriere før dette. 

  Det er umulig å anslå hvor mange barn og ungdom som har hatt glede av Bjørn sin innsats alle disse årene. Det er flere tusen. Han har sørget for et alkoholfritt alternativ og flott ungdomsmiljø for hele Hinna bydel. Samtidig som han har hatt alle disse rollene har han i perioder også vært trener i Skjalg og Sandnes IL i korte perioder. Bjørn tenker friidrett døgnet rundt. Det kan komme meldinger midt på natten med problemstillinger/ løsninger som gjelder friidretten. Han har også derfor hatt flere verv i friidrettskretsen og Stavanger alliansen. I Hinna har han hatt styreroller i Hinna Idrettslag samtidig med styreverv i Hinna Friidrett. I 2017 var han en av folkene bak jubileumsboken til Hinna Idrettslag sitt 100-årsjubileum. Han har organisert og ledet treningsleirer i inn- og utland i en årrekke. Utøverne har vært helt fra 7år og opp til norgestoppen og på delvis europeisk nivå. Alle er like viktige for Bjørn. Han stiller på alle de faste 3 treningsøktene i uken, i tillegg på stevner. Har han ikke egne utøvere hjelper han andre. Han har viktige roller i forbindelse med lokale stevner og har flere ganger tatt i et tak under NM på Sandnes ( 1986, 2002, 2010 og 2017). 

  Bjørn Øglænd er en mann som virkelig fortjener en pris. «

  Juryen er helt enig med forslagsstilleren.

  Gratulerer Bjørn Øglænd med Hinnaprisen 2018!