Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 03.09.2019 kl. 17:08

  Kultur på tvers – september 2019

  Det skjer på bydelshuset!

   

  Gausel bydelshus har blitt mer og mer en viktig møteplass på tvers av generasjoner. Her sørger både organisasjoner og private besøkende et levende hus, fullt med aktiviteter, kurs, feiringer, samlinger, arrangementer m. m.

  For de med små barn. Bamsefaret åpen barnehage er åpen hver mandag, tirsdag og torsdag. Mange foreldre med små barn besøker Bamsefaret åpen barnehage, og i det siste er gjennomsnittet veldig høyt med gjester også fra andre bydeler. Barn (opp til 16 år) kan også feire bursdagen på kaféen eller på disko til rabattert pris (500,00 NOK). Be Creative Be Artistic arrangerer malekurs for barn i alle aldre (på engelsk). Her lærer barna forskjellige malerteknikker som akryl, vannmaling, oljemaling og pastell.

  Juniorklubb på Hinna. Stavanger Kommune - Ungdom og Fritid i samarbeid med Åpne møteplasser på Hinna, har skapt en juniorklubb i Hinna bydel. Det er viktig å få så mage barn som mulig med på organiserte aktiviteter, som er bakgrunn for juniorklubben. Her kan barn prøve de forskjellige mulighetene som finnes i bydelen på en gratisarena hvor lag og organisasjoner presenterer seg til barna. Etter tett dialog med både skolene og FAU-representantene, ble det identifisert behøvet av å skape etter-skoletidsaktiviteter i gang/sykkel avstand fra skolen. Målgruppe er barn 4.-6. klasse på Gausel skole, Godeset skole, Montessori-skolen, og barn i 5.-7. klasse på Vaulen skole og Jåtten skole. Klubben skal finne sted tirsdager på Gausel bydelshus og torsdager i Hinna kirke, med samme innhold på begge plasser. Ved siden av de faste aktivitetene på klubben som frilek, bordtennis, air-hockey, bord-fotball, kiosk, leksehjelp, blir det en spesiell aktivitet i regi av eksterne aktører/organisasjoner. Det er helt gratis å delta.

  Er du voksen, har vi noe for deg også. På bydelshuset kan du treffe naboene dine på Bydels-kafé, siste onsdag hver måned, og nyte et deilig vegansk måltid for en overkommelig pris. Italiensk kurs starte på nytt i høsten, men det er fortsatt ledige plasser! Av faste dansearrangemeneter er Salsa-klubb og West coast Swing, med gratis «social dancing» hver torsdagskveld på Gausel bydelshus.  Følg oss på Facebook for nærmere informasjon!

  Årets aktivitetsdag blir 14. september. Vi sees kl 12:00 på Knudamyrå: her vil alle organisasjoner få anledning til å presentere seg selv. Det blir muligheter for å rekruttere nye medlemmer og samarbeidspartnere, og vil bli en kjekk dag for alle besøkende, både barn og voksne.