Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 03.09.2019 kl. 18:04

  Blodbank til Forus

  Sykehuset i våre hender (SIVH) har samlet inn penger til blodbuss i Stavanger-regionen.

  Så snart den er ferdig bygget vil bussen være tilgjengelig på Forus.

   

  Innsamlingen til flyttbar blodbuss er avsluttet, og blodbussen er bestilt. –Bussen skal reise rundt og gjøre det enklere for blodgiverne. I første omgang skal den stå permanent på Forus, men etterhvert skal den fraktes til andre områder på Nord-Jæren. Bussen er egentlig en tilhenger som må flyttes fra sted til sted med en stor trailer, forteller en entusiastisk Janne Johnsen, styreleder i Sykehuset i våre hender (SIVH). -Vi håper dermed at flere vil bli blodgivere. Folk som jobber i Forus-området slipper å kjøre inn til sykehuset i arbeidstiden for å gi blod. 

  Vil løfte Rogaland

  -Jeg er veldig stolt, og bøyer meg i støvet over alle de frivillige kreftene som støtter opp om våre innsamlinger. Nå er vi i gang med å samle inn til nytt simuleringsutstyr til sykehuset. Folk flest spør seg om ikke dette er statens oppgave. Jo, det stemmer delvis. Staten gir moderne og bra standardutstyr til sykehusene, men i Rogaland ønsker vi noe mer. Vi vil løfte Rogaland lenger fram, sier Johnsen. –Derfor trenger vi også fler givere til de nye prosjektene. Vi kommer gjerne til bedrifter og lag eller foreninger  og forteller om hva vi er i ferd med å samle inn penger til.

  -Vi har et tett samarbeid med fagfolkene på sykehuset. De vet hva de ønsker og trenger, Sykehuset i våre hender (SIVH) skal samle inn penger til å kjøpe det inn, understreker Johnsen.

  Trening gjør mester

  Innsamlingen til simuleringsutstyr vil gjøre fagpersonellet på SUS enda dyktigere. Ved kontinuerlig trening på hendelser og ulykker, vil behandlingen bli mer effektiv og redde flere mennesker.

  Innsamlingspakkene ser slik ut:

  Skade.SIM – kritiske ulykker betyr knapp tid. Et godt drillet team kan være forskjellen på liv og død. Riktig diagnose og behandling redder liv. Trafikkulykker og andre ulykker der mennesker blir kritisk skadd. Vår innsamling skal skaffe utstyr som gjør det mulig å trene på realistiske ulykkessituasjoner i forkant.

  Hjerne.SIM – landets raskeste respons når slagalarmen går. Effektiv trening gjør oss enda flinkere. Jo bedre trent, jo mer effektiv behandling. For en del år siden var hjerneslag ensbetydende med varig skade eller død. I dag reddes stadig flere, og mange vender tilbake til hverdagen med god livskvalitet.

  Føde.SIM – Når fødselen blir krevende: Topptrent fagpersonell jobber raskt og riktig når sekunder skiller liv og død. I vår del av verden kan vi glede oss over at de aller fleste fødsler går bra. Noen ganger er det likevel behov for hjelp. Skjer det først noe uventet, er sekundene og minuttene dyre. Simuleringsutstyr for vanskelige fødsler er én av våre prioriteter.

  Øye Sim

  Ultra Sim

  PET-skanner til SUS

  Den siste store innsamlingen gikk til en PET-skanner. Mandag 13. mars 2017 ble den nye PET-skanneren tatt i bruk på Stavanger universitetssykehus (SUS). Det tok Sykehuset i våre hender (SIVH) seks år å samle inn 26 millioner kroner til innkjøp av skanneren.

  PET-skanneren er den fremste og mest avanserte bildediagnostiske undersøkelsesmetoden som finnes i dag. Den er et godt dokumentert og svært nyttig verktøy når det gjelder diagnostisering av kreftpasienter. 

  170 millioner

  Fra den første innsamlingen og fram til i dag har Sykehuset i våre hender (SIVH) samlet inn over 170 millioner kroner til Stavanger Universitetssjukehus. Pengene kommer fra privatpersoner, bedrifter og organisasjoner, og testamentariske gaver. Innsamlede midler har gått tilnærmet uavkortet til moderne medisinsk teknisk utstyr.

  Den første innsamlingen startet i 1984 og gikk til Norges første MR-maskin. Innsamlingen trigget etableringen av Sykehuset i våre hender og stiftelsen ble etablert 11. mars 1985. Det var Janne Johnsens far, Jan Johnsen, hotelldirektør på Sola Strand Hotel, som tok initiativet til denne innsamlingen. Denne innsamlingsaksjonen sørget for at Rogaland fikk landets første MR-maskin, det såkalte kroppsøyet. Innsamlingen ga 22,5 millioner kroner – nok til både kroppsøye og nytt sykehusbygg. Jan Johnsen var leder av stiftelsen helt til han døde i 2000, bare 58 år gammel. Fram til 2016 ble stiftelsen ledet av Johannes Hausken, og i 2017 overtok Janne Johnsen.

  Les mer om innsamlingene på www.sivh.no

  Gaver kan gis til: 3201.07.21341 eller VIPPS 104939

   

  Innsamlet av Sykehuset i våre hender (SIVH)

  §  1986 Magnettomograf med eget bygg

  §  1987 Nytt isotoplaboratorium

  §  1990 Oppgradering av magnettomograf

  §  1996 Innsamling til hjertekirurgi

  §  1999 2 strålemaskiner til kreftavdeling

  §  1999 Ny magnettomograf

  §  2000 3-hodet gammakamera

  §  2002 Avansert utstyr for hjertebehandling

  §  2003 Forbedret strålebehandlingsutstyr

  §  2005 Intervensjonslaboratorium

  §  2005 Hjerte- og lungesenter til barneklinikken

  §  2010 Da Vinci-robot – moderne utstyr for behandling av prostatakreft

  §  2015 PET-scanner

  §  2018 Blodbussen i mål