Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 02.12.2019 kl. 19:15

  Rogaland på andre plass under årets TV-aksjon

  Det var stor innsats fra både frivillige og bøssebærere under årets TV-aksjon søndag 20. oktober.

   

  Årets TV-aksjon

  Totalt på landsbasis ble det samlet inn godt over 225 millioner kroner til hjelpeorganisasjonen CARE. Rogaland kom på andre plass over fylker i landet som samlet inne mest penger målt pr innbygger med 48,79 kroner. Totalt ble det samlet inn ca. 23 millioner kroner fra Rogaland hvor Stavanger kommune samlet inn i overkant av 7 millioner kroner. 

  Trofaste bøssebærere

  Flere av de trofaste bøssebærerne som går hvert år var på plass på de ulike basene i Hinna bydel. En av dem var Ellen Strømme fra Vaulen. Hun har gått hele 27 år på rad. For henne er det å gå med bøsse for TV-aksjonen den mest meningsfulle turen i året, og hun sørger for å alltid være hjemme for å gjøre sitt bidrag som bøssebærer. 

  - Vi har det så godt her i Norge. Jeg synes det er et positivt påfyll med en tur hvor man møter mange hyggelige mennesker og samtidig hjelper noen som trenger det, sier bøssebærer Ellen Strømme. 

  Siste år i Bydelsutvalget

  På Gausel skole har bydelspolitikerne Grethe Eriksen (H) og Arne Rønneberg (Ap) drevet TV-aksjons basen i hhv 15 og 16 år. I år er siste året for dem begge i Bydelsutvalget for Hinna Bydel. De håper likevel å kunne fortsette å bidra under TV-aksjonen.

  - Vi har stortrivdes med dette og møtt utrolig mange kjekke mennesker fra bydelen, år etter år. Det har vært inspirerende å se engasjementet forteller Grethe Eriksen.