Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 18.02.2020 kl. 09:07

  Kultur på tvers

  Julen er forbi og på Gausel Bydelshus er vi i full gang med mange bursdager, kurs og aktiviteter.

   

  For de små på Gausel bydelshus

  Bamsefaret åpen barnehage er åpen for besøkende hver mandag, tirsdag og torsdag. Tilbudet er for alle som trenger litt kvalitetstid med barn, ledet av dyktige og erfarne pedagoger.

  Vi har ofte aktiviteter for barn som er åpne for alle besøkende, blant annet, malekurs i regi av Be Creativ, be artistic, morsmål-undervisning på kroatisk, russisk og italiensk.

  Kulturskolen på Gausel bydelshus

  Kulturskolen i Stavanger driver dramakurs for barn i barneskolealder hver onsdag kl 14:30 og 16:00 på Gausel bydelshus. Begge teatergruppene hadde forestilling onsdag 11. desember i Black Box 3 på Stavanger Kulturskole. Den ene gruppen viste forestillingen «Et juleeventyr» (med 16 barn) og den andre gruppen viste «Hvordan skal vi nå frem til jul» (med 5 barn). 

  Juniorklubb

  Barna i barneskole 4. til 6. klassetrinn er velkommen til Juniorklubben. Vi er på Gausel bydelshus hver tirsdag mellom kl 14:00-16:00 og hver torsdag i kjelleren til Hinna kirken, samme tid. Vi har hatt mange spennende aktiviteter i vinter og mange nye aktiviteter er klar til våren. Bare følg oss på Facebook «Juniorklubb Gausel/Hinna» for å holde dere oppdatert om det vi holder på med!

  Ungdomsklubben Stepin for ungdommer mellom 8.klasse og opp til 17.år

  Sjekk ut nye åpningstider for ungdomsklubben:

   

   

  Åpningstider for Stepin

  Mandager 14:00 – 18:00

  Tirsdager 18:30 – 21:30

  Fredager i partalsuker 19:00 – 22:30

   

                                                                                                                                         

  Voksne på Gausel bydelshus

  Hver torsdag klokken 18:00 danser vi med West Coast Swing, og deretter fortsetter vi med Salsa. Deltakelse er gratis. På torsdager, på dagtid, har vi også sykurs i regi av INorge-foreningen.

  Vi trener med Aleksandra!

  Frivillig Alexandra Janulewicz holder treningskurs på tirsdager og lørdager for alle de som ønsker å holde seg i form. Kurset er åpent for alle, og man trenger ikke spesial-utstyr. Det er bare å komme i treningstøy og med energi.

  Medvirkning og samskaping på Gausel bydelshus

  Tre organisasjoner som regelmessig bruker Gausel bydelshus, har slått seg sammen for å kjøpe inn og montere et stort veggspeil i Lillesalen. Behovet ble belyst etter sommeren av den Norsk-polske foreningen INorge, som ville ha et speil for å kunne optimalisere danse-undervisningen. CAIR-foreningen (Kinesisk forening i Rogaland) også hadde sammen behov, da var et tydelig at dette var et utmerket eksempel på «medvirkning» hvor Stavanger kommune kunne tilrettelegge for disse organisasjonene. Fritidslederen koordinerte innkjøpet og integrerte det med profesjonelt lydanlegg og prosjektor. Zankar Dance Academy (indisk dans undervisning) ble også med i prosjektet og ville bidra med innkjøpet. De bruker Gausel bydelshus to ganger i uken, og har siden januar 2018 undervist i klassisk indisk dans til 20 barn og 7 damer.

   «Gausel bydelshus er av stor hjelp for oss. Jeg tar dansekurs i bydelshus Lillesalen, så det hjelper meg virkelig å lære elevene mine foran speilet, og de liker det også. Jeg tror det ikke bare hjalp organisasjonen min, men andre organisasjoner har også brukt den etterpå, så det er definitivt nyttig for dem», sier lederen Reshma Nehe.

  Stavanger kommune er tilrettelegger for frivillige organisasjoner og lytter til behovene som organisasjonene har.

  «Stavanger kommune støtter alltid de kulturelle aktiviteter», mener Reshma.

  Yuqing Lu, lederen i CAIR er også enig med Reshma. Hun sier «Vi bruker Gausel bydelshus til forskjellige aktiviteter hver uke med omtrent 15-25 personer, siden 2016. Gausel bydelshus er veldig viktig for oss, for å bringe oss sammen. Det er viktig at forslaget vårt blir vedtatt, og vi setter pris på samarbeidet med andre organisasjoner».