Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Leserbrev

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 18.02.2020 kl. 09:16

  60 hester til slakt?

  Det er to år igjen av leie-avtalen til Rogaland rideklubb. Men de trenger syv år på en eventuell flytteprosess. De har fått tildelt ny tomt, men ingen penger. Nå spør de politikerne om hva som skjer.

   

  -Hvis vi ikke får en løsning på dette, ender det opp med at 60 hester blir sendt til slakt, sier styremedlem Ellen Espedal fra Rogaland Rideklubb. Det var hun og styremedlem Bengt Hope som representerte Rogaland rideklubb i dag foran Utvalg for by- og samfunnsutvikling. For 25 år siden fikk rideklubben vite at de ikke kunne være der for alltid. Så det var ikke første gangen politikerne hadde hørt om saken.

  -Det er det som er så frustrerende, sier Espedal. Det er deilig at politikerne er enstemmig positive til saken, men vi trenger noe håndfast å si til medlemmene våre. Vi trenger å kunne si at det blir en løsning.

  Grunnen til at de må flytte, er at det nye sykehuset som bygges trenger plassen. Det er kollektiv traséen som skal gå gjennom området der rideklubben ligger i dag. Den kommer til å ta bare 20% av området de bruker i dag.

  VIL BLI VÆRENDE PÅ HINNA

  Det er “Too late”, og da blir det ofte “lappverk” sak ut av det. Hvis vi får være der vi er nå, lengre enn de neste to årene, har vi en sjanse til å utvikle en handlingsplan, sier Bengt Hope.

  -Vi var her for to år siden, og da var det i prinsippet akkurat det samme! Politikerne var positive da og. Det som har skjedd i mellom tiden er at de har vedtatt og gitt oss et areal på Jåttå Nord. Men utfordringen er: hvor er pengene? 60 millioner trenger vi for å bygge et anlegg. Det har de ikke! Det er heller ikke tid til å bygge et anlegg på under to år. Nå trenger vi tid til å finne en langsiktig løsning.

  ALLE HAR VÆRT FOR TREGE

  Problemet er at alle har vært for trege med alt. Alle slike idretts-saker, (som re-lokaliseringer eller erstatninger) kommer for tregt inn i systemet. Denne saken er ganske tung. Man bør jo ha syv-åtte år på seg til noe som dette, ikke syv måneder, sier Høyre politiker Jarl Endre Egeland.

  Det er bred politisk enighet om å finne en løsning på denne situasjonen, sier MDG`s Thomas Bendiksen.

  -Nå får vi vente å se hvordan saken til administrasjonen går. Den skal opp i mars. Men det handler vel om økonomi, slik det pleier å gjøre, sier Bendiksen.

  VIKTIGT Å BLI VÆRENDE I STAVANGER

  Vi tror og håper at møtet i mars handler om at vi får bli værende her på Hinna. Hvis de ikke har forandret på det da, sier Ellen Espedal. Det er viktig at vi blir værende i Stavanger. Det er vi som er ride-tilbudet i Stavanger. Både Sandnes og Sola har store ride klubber. Det er viktig at vi beholder dette kultur tilbudet her i Stavanger!

  -Siden jeg er en gammel “heste-jente”, er jeg veldig opptatt av at dette blir løst, sier Høyre politiker Cille Ihle.

   

  Eli Cleve