Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Leserbrev

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 11.05.2020 kl. 09:13

  Urettferdig plassering

   

  Jeg har i flere år, ved leserinnlegg i Aftenbladet og Hinnavis, prøvd å påpeke den urettferdige feilplasserte bomstasjonen på Diagonalen som deler Hinna bydel i to.

  Lura-beboerne er også oppgitt over bommen ved Kvadrat som skiller deler av Lura bydel fra Sandnes.

  Det ser nå ut til at politikerne vil ta opp dette problemet og flytte nevnte bomstajon mot grensen til Stavanger og stenge nye «bomhull» med nye bommer. Det vil i såfall bety at de som bor på Gausel/Forus vil bli fullstendig innesperret i en ny Forus bomring og verken komme til Jåttå/Hinna eller Kvadrat uten å betale bompenger. 

  Skal vi til Stavanger eller Sandnes, må vi betale 2 ganger, inn til byene og tilbake inn i Forus bomring (akkurat som de på Hundvåg, men der skal bommen snus slik at de bare betaler en vei).

  Jeg leser i Hinnavis at redaktør Jorunn B Eia skriver at «det må endres på bomplasseringen på Diagonalen fordi den berører 10.000 innbyggere i Hinna bydel». Det ser for tia ut til at det bare er bommene på Hundvåg og Lura/Kvadrat som politikerene er villig til å gjøre noe med. Å flytte bommen på Diagonalen 100m har jeg aldri sett diskutert av de som måtte bestemme. Nå kjører de fra Tasta gratis til Hinna/Jåttå til jobb, mens vi på Gausel/Forus må betale for å komme til vårt bydelssenter hvor skoler/lege og idrettsaktiviteter etc fins. 

  Mitt spørsmål er derfor: Har kommunedelsutvalget for Hinna dette på agendaen, og i så fall hvor langt er saken kommet, og om dette også burde vært skrevet om i pressen?

  Mvh Tor Torkelsen, Gausel